Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου

Κυήσεις υψηλού κινδύνου:
Υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνες είναι η ιατρική ορολογία για τις κυήσεις, που λόγω κάποιων καταστάσεων, τόσο η μητέρα όσο και το έμβρυο ή και οι δύο έχουν μεγάλη πιθανότητα επιπλοκών. Οι επιπλοκές παρουσιάζονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, κατά τον τοκετό ή μετά.

Χρειάζεται εγρήγορση από την πλευρά του γιατρού και στενή παρακολούθηση για να διαγνωστεί νωρίς κάθε επιπλοκή που θα παρουσιαστεί. Τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια εγκυμοσύνη είναι μειωμένος ρυθμός ανάπτυξης του εμβρύου, πρόωρο τοκετό, προεκλαμψία, προβλήματα με τον πλακούντα, αιμορραγία.

Δεν σημαίνει όμως πως μια κύηση υψηλού κινδύνου τελικά θα προκαλέσει προβλήματα στη μητέρα ή το μωρό.

Οι λόγοι που κατατάσσουν μια κύηση στις υψηλού κινδύνου είναι προβλήματα υγείας και παθολογικές καταστάσεις που προϋπάρχουν ή παρουσιάζονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Ποια χρειάζεται να είναι η παρακολούθηση μιας τέτοιας κύησης;
Μια γυναίκα με κύηση υψηλού κινδύνου παρακολουθείται με:

– Συχνότερες ιατρικές επισκέψεις
– Εξειδικευμένες εξετάσεις ανάλογα με το πρόβλημα
– Αιματολογικές εξετάσεις
– Αμνιοπαρακέντηση
– Υπερηχογραφήματα και παρακολούθηση του εμβρύου.

Οι γυναίκες που έχουν παράγοντες κινδύνου, πριν την κύηση, θα πρέπει να επισκευτούν τον μαιευτήρα τους πριν μείνουν έγκυες και αμέσως μετά την θετική εξέταση β-χοριακής.Επίσης η έγκυος θα πρέπει να φροντίζει την διατροφή της. Σε περίπτωση αιμορραγίας επικοινωνεί άμεσα με το γιατρό ή την μαία της. Οι σεξουαλικές επαφές καλό είναι να αποφεύγονται.

Για ραντεβού

.

Address

7, Glaukou Alithersi Street, 3091,
Limassol Cyprus

Hours

Monday – Friday: 8am – 7pm
Saturday: 9am – 1pm
Sunday: Closed